keskiviikko 31. elokuuta 2011

ELL

Eilen käytiin lääkärissä. Macholla oli painoa 23,7kg ja Cocolla 38,5kg. Molemmat OK, mutta Cocolla on vielä 3 kg tavoitteesta. Macho sai viimeisen rokotteen eli rabieksen. Vuoden päästä sitten uusiksi. Hampaita putoilee jatkusvasti ja poitsu oli muutenkin hyvässä kunnossa. Napa tsekattiin samalla ja tyrä oli noin 1mm, joten siitä ei tarvitse välittää. Ekaa kertaa huoneessa Machoa jänskätti, mutta aina se käyttäytyy hyvin :)

Napatyrä (lat. hernia umbilicalis) on tyrä, jossa suoliston osa tai vatsapaita on työntynyt vatsalihasten etupuolelle ihon alle. Napatyrän syynä on vatsapeitteiden puutteellinen sulkeutuminen alkionkehityksen aikana. Jos ihopussiin on työntynyt suoliston osia, ne voivat kiertyä tyräaukkoon estäen suolen normaalin toiminnan. Tällöin tyrän hoitona on leikkaus, jossa suoliston osat työnnetään takaisin vatsaonteloon ja vatsapeitteet suljetaan. Jos taas tyräaukosta on työntyneenä rasvapitoista vatsapaitaa, saattaa tyräaukko umpeutua itsestään eikä leikkaushoitoa tarvita.

Coco on ollut paljon pirteämpi. Se on innostuntu reihumaan Machon kanssa. Ihanaa, että se vihdoin ja viimeinen "hyväksyy" meidän kakaran perheeseen! Painoa on lähtenyt, mutta silti on vielä pitkä ja hidast prosessi edessä. Coco on kuitenki aika laiha, joten täytyy kattoa kuinka paljon vielä laihdutetaan.

Niksukin on viihtynyt meillä. Tosin sillä alkaa olemaan mitta täys ja kaipailee kotiin. Satu tulee hakemaan sen lauantaina, kun ollaan Keuruulla. Nikke on kuitenkin ollut Machon hyvä leikki- ja painikaveri.:)

Odotellaan innolla lauantain pentutapaamista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti