sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kommelluksia

Sieltä se syksy sitten saapui ja samalla ihanat kurakelit. Oon nyt vakavasti harkinnu kuraliiviä Örkille, sillä tänne asuuntoon kertyy kamalasti hiekkaa vaikka kuinka yrittäis kaveria puhdistaa.

Saatin tädin entisen koiran toppatakki, koska sillä ei nyt enään ollut käyttöä. En periaatteestä käytä koiralla takkia, sillä se ei sitä oikeasti tarvitse. Meillä beauceronit rakastaa lunta ja pakkasta. Pohjavillan ansiosta nillä ei myöskään ole kylmä.  Meidän Örkki näytti aivan ravihevoselta Niken takki päällä.


Mitään kummoista meidän arjessa ei ole tapahtunut. Ainut pieni sydänkohtauksen aiheuttaja oli muutama viikko sitten. Olimme Timin kanssa jo hetken ihmettelleet, että miksi Örkin hengitys haisee usein pissalle. Asiaa ei sen enempää mietitty, mutta jokin aika sen jälkeen lähdettiin etsimään Googlen avulla mahdollista syytä.

 Oireiden googlettelu on toisinaan hyvä idea, mutta välillä se kannattaisi jättää väliin. Ainut diagnoosi urealle haisevalla hengitykselle olisi munuaisten vajaatoiminta. Tutkittiin sne merkitystä ja mihin se johtaisi.  Sanotaanko näin lievästi, että olin aivan rikki, jos Örkillä olisi munuaisten vajaatoiminta.Munuaisten vajaatoiminnassa, jos koiran hengitys haisee urealle, niin silloin useimmiten niiden toiminta on jo aivan finaalissa ja toivoa ei oikeastaan ole.

Vaikka muutama kuukausi aikaisemmin lääkärintarkastuksessa kaikki arvot olivat normaalit, niin haluttiin tarkistaa ja varmistaa ettei toisella ole mitään hätää. Lääkäriaika saatiin seuraavalle päivälle ja sain koko päivän jännittää testituloksia. No, kuten arvata voikin, niin kaikki arvot olivat kunnossa ja normaalit eikä Örkillä ollut mitään hätää. Toinen teoria tälle pissalle haisevalle hengitykselle oli se, että Örkki nuoleskelee lenkillä tyttöjen pissoja. Ja näinhän se todennäköisesti on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti