maanantai 15. syyskuuta 2014

Agilityn ihmeellinen maailma

Sunnuntaina kävimme tutustumassa agilityn ihmeelliseen maailmaan. Tarkoituksena oli hieman tutustua halliin ja sieltä löytyviin ihmeellisiin vempeleisiin. Olen Machon kanssa muutama vuosi sitten käynyt treenailemassa, joten teki itsellenikin hyvää palautella asioita muistiin.

Treenipaikka oli Koirakoulu Kompassin tilat, jotka olivat todella siistit ja viihtyisät. Voin lämpimästi suositella! Annoimme Faltsun hetken tutkia paikkoja, jonka jälkeen tutustuttiin putkeen. Se on mielestäni helpoin "este" näin alkuun.


 Selkeästi kaikki uusi hieman jännitti, mutta lyhensimme putken niin, että toiselle puolelle näki selvästi. Jäin Faltsun kanssa ja Timi meni toiseen päähän. Aluksi putkeen mentiin Timin ja pallon perässä ja siihen sitten lisättiin "putki"- käsky. Hetkessä se oli jo tajunnut homman ja putkea vaan pidennettiin ja pidennettiin.

Välillä pidettiin pieniä taukoja, ettei vaan poju väsähdä heti ja mielenkiinto säilyy. Paussit veirähti parhaiten pallon kanssa ja sitten jatkettin. Olin varannut agility-puolen meille tunniksi, mutta tiesin ettei me siellä niin kauaa olla. Koska putki sujui niin hyvin päätin, että lisätään haastetta ja kokeillan pussia.


Haasteena "pussissa" on se pressuosa, jonka koira joutuu itse ns. avaamaan.  Aluksi teimme niin, että Timi piti päätyä auko, jotta Faltsu tottuisi esteeseen ja ettei pressu jännitäis. Kun käsky oli hallussa, niin alettiin pienentämään ulosmenoaukkoa. Lopuksi Faltsu meni rohkeasti itse pressun läpi!

Valitettavasti kuvat eivät ole ihan parhaimpia, mutta  muutaman kerkesin ottamaan. Täytyy sanoa, että yllätyin positiivisesti Faltsusta ja olen todella ylepä pienestä miehestä. Se oli illalla aivan poikki, koska se oli antanut kaikkensa treeneissä. Aivan varmasti menemme uudestaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti